Jana Sirés 

La meva relació amb la música comença des de ben petita quan sentia tant al meu pare, a la meva mare com a la meva germana gran cantar i tocar clàssics del soul. Otis Redding o Ray Charles són part essencial de la meva infància i joventut.                                            
Aquest context va ser el que em va portar, als onze anys, a fer la meva primera actuació, quan el meu pare em va demanar que pugés a l'escenari a fer-li cors en el concert que feia a les festes d'un poble a prop de casa. Tot i la impressió, em va encantar pujar a cantar amb ell i compartir amb el públic el que pare i filla fèiem a casa de manera quotidiana, gairebé espontàniament. 

Les meves dues passions es van anar apropant cada vegada més: escriure i cantar, i des de fa uns temps componc temes en anglès, portuguès i català. Als vint anys, vaig començar a aprendre a tocar la guitarra per poder acompanyar les lletres i melodies que escrivia. Això em va donar molta autonomia permetent-me viatjar a racons musicals diferents i vaig començar a poder fer enregistraments casolans de les meves pròpies composicions.  

Waterfall 

Des de fa uns anys que he decidit donar més espai a compondre i cantar les meves cançons. La música és el llenguatge que més m’agrada parlar i passo hores distreta amb els acords que surten de la meva guitarra jugant amb melodies que proposa la veu i imatges que de sobte apareixen per escriure un petit relat en forma de cançó. Aquestes estones em donen aire i em conviden a viatjar ben lluny per estar ben a prop. 

Partint d’aquí, vaig demanar al productor musical Iñaki Marquiegui si volia formar part de l’aventura de produir el meu primer disc. Respectant molt l’essència dels temes, hem anat construint l’univers sonor del disc amb dues guitarres (Armando Erenas i Paul Klason), una bateria i percussió (Arnau Figueres) i un baix elèctric (Iñaki Marquiegui).                                                                                        
Un cop enllestits tots els arranjaments i d'assajar amb els músics, vam entrar a l’estudi. Waterfall s’ha gravat, mesclat i masteritzat a Music Lan Studios d’Avinyonet de Puigventós (Figueres), un palau de silenci, so i grans professionals que han aportat el seu color personal al disc. 

Waterfall és un recull de 13 temes propis que parlen de diferents sensacions: quan el tot s’atura davant d’una imatge que et captiva, quan m’imagino que per un moment puc parlar amb el temps, quan confesso sentiments que he tingut en un moment de la meva vida. Això és Waterfall, una cascada de colors, de sons, d’emocions, de raconets de les meves vivències que agafen la forma d’una cançó.